zaterdag 24 augustus 2013

Zomervakantie in het Saasdal 2013


Zomervakantie Saasdal  Deel 2

  
Woensdag is de weersvoorspelling niet al te goed en we besluiten naar beneden , naar Saas Grund, te wandelen over de Kapellenweg; in 1709 werd dit pad, de Kapellenweg, aangelegd hierlangs zijn 16 kapelletjes gebouwd. De "grote kapel", heet Kapelle zur Hohen Stiege, hier hangen boven de deur armen en benen (uit dankbaarheid geschonken door de gemeenteleden). We wandelen door Saas Grund naar het station van de bergbanen; we komen door nauwe straatjes en langs oude “Holzhauser” en Stadel (oude schuren geplaatst op platte stenen, dit is om overlast van muizen tegen te gaan). We stappen in de kabel en gaan naar Kreuzboden. Helaas begint het boven te regenen en we gaan weer terug naar Saas Fee.


Donderdag is het weer ook nog niet goed voor een mooie tocht en we zijn in Saas fee gebleven en hebben de Dorfrundgang  gewandeld, deze gaat oa langs bisses, kleine beekjes.
 
Stadel met Steinplatte voor de muizen

 
Bisses
 

 
metro Alpin

 
Draairestaurant


 
Vrijdag gaan we met de Felskinnbaan naar boven want de Alpin express (de grote kabelbaan ging pas een week later open) en dan verder met de Metro Alpin naar het hoogste punt op 3500 m; boven bij het platvorm was het nog koud en we gaan mooi naar binnen in het draairestaurant Three Sixty; na 1 uur heb je de maaltijd op en heb je een volledige draai gemaakt. Beneden is er selfservice. We besluiten niet lang te blijven en later met mooi weer terug te komen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten