dinsdag 27 augustus 2013

Vakantie saasdal 2013 zomer


Zomervakantie Saasdal  Deel 3

Zaterdag was het prima weer en we gaan we met de postbus naar Saas Almagell naar het Mattmark- stuwmeer; we laten ons eerst verwennen door een heerlijke koffie met een eigengemaakte super Appelkuchen. ( http://www.restaurant-mattmark.ch/ ).

 
 
 
Hierna wandelen we rechtdoor, dus niet over de dam, rondom het stuwmeer. Dit meer wordt in bedwang gehouden door de grootste dam van Europa en dit meer heeft een inhoud van   100 Mio. m3. Er wort zoveel stroom opgewekt dat bijna alle huishoudens in het Kanton Wallis hier voldoende aan hebben. De gehele wandeling rondom het meer duurt ongeveer twee en half uur.

Aan het eind van het meer kan men het historische wandelpad volgen over de Monte Moro Pass (2868m), de pasovergang naar Italië op ruim 3.30 uur loopafstand. Het is een oude smokkelroute vanuit het Saastal in Wallis, die over de Monto-Moro en de Antronapass naar Italië gaat.
In het restaurant is een film over de stroomopwekking etc. te zien.

 

Zondag gaan we een korte wandeling doen over de brede waldweg naar Saas Almagell en dan  langs de beek naar Saas Grund. Via de Kapellenweg gaan we weer omhoog naar Saas Fee.

 
Korte mooie wandeling.

 

Saas Grund klederdracht


 
                                                                  kerk in Saas Balen
 
 
Maandag gaan we met de postbus naar Saas Grund/kabelbanen;
we gaan omhoog ri Kreuzboden, maar halverwege stappen we uit bij Triftalp. Hier wandelen we richting Restaurant Trift en we komen door het gehucht Trift met de kaasmakerij en het mooie kerkje.

Bij het restaurant hebben we mooi uitzicht op het dal en Saas Fee.
We wandelenweer terug naar de kabelbaan en gaan dan omhoog naar Kreuzboden.

 
 
 

Hier boven het restaurant is een zeer bekend meertje met waterval en ook een korte rondwandeling mogelijk; mooi voor jong en oud, de Wellness-en Genussweg!

 
Hohsaas

We gaan na enige tijd weer omhoog kabelen naar Hohsaas, alwaar we een schitterend uitzicht hebben op de sneeuwbergen. Ook is hier een korte wandeling mogelijk: ”de vierduizenders”. We kabelen na enige tijd weer terug naar Saas Grund.Het was een mooie dag!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten