woensdag 3 juli 2013

Watermolens Bels en Frans in Mander; Fruitpark Landvanmaasenwebbink in Geesteren!


 
Afgelopen zondag met de auto door de mooie Twentse  dreven naar Mander gereden, naar de watermolen Bels; op de grote parkeerplaats zien we een grote rode vlinder, dit is een van de 7 vlinders van Wonderryck Twente uit Denekamp (belevingspark, zie vorige blog).

 
Bij het restaurant en de watermolen Bels was het nog wat fris en we waren aan de vroege kant voor de muziek, daarom hebben we een korte, maar bijzonder mooie, wandeling gemaakt naar de watermolen Frans.
 
 

We wandelen langs de watermolen Bels en nemen een kijkje in “het schuurtje” vandaar wandelen we omhoog en houden rechts aan naar de watermolen Frans, over een klein, maar bijzonder mooi, pad.
 
 

 
 
 
We komen uit bij de verharde weg deze over steken en dan RD; nu komen we uit bij een vijver met mooie waterplanten en karpers; hier prachtig zicht op de grote raderen van de watermolen.
We wandelen weer terug en dan over de verharde weg RA; even later bij 4-sprong LA over zandpad over de es en weer terug naar molen Bels; op het terras zijn de de Kleufkluppels uit Vasse al aan het inspelen.

 
 
 

Ze hebben een bijzonder leuk repertoire met zang van een “zingende Kleufkluppel” en van de “zingende Wirt, Martin zelf”. De stemming zat er weldra goed in. Het is een prachtige gelegenheid en zeer gezellig!



 
 

Na het optreden! proost!
 
 
Zie voor de komende muzikale data http://www.watermolenbels.nl/
 
 
                                        Heerlijk Kersen plukken en eten!

 
 
 


Dinsdag gaan we weer naar een park en wel naar een fruit-belevingspark: Landvanmaasenwebbink in Geesteren. Hier is het kersen plukken; er zijn vele soorten kersen.
 
Hierna maken we een wandeling (ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers) door het fruitpark met vele soorten fruit! Na afloop kunnen we nog even een kop koffie drinken in de mooie oranjerie.

 
 
 
 
 
 
De oranjerie temidden van de friuitbomen!
 
 
 
Willen we dan nog meer doen dan kunnen we naar het veenmuseum; blog hierover volgt later!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten