donderdag 27 juni 2013

Wonderryck Twente


 
Er op uit!  Oetintwente!

 
Wonderryck Twente: Een plek van betovering.

Welkom in Wonderryck in Denekamp! Het wonderbaarlijk actieve museum waar je oog in oog staat met de pracht van het schone Twentse landschap en dierenrijk. Hier ontdek je het beroemde Twentse coulisselandschap door de ogen van de ‘bewoners’ zelf; dichterbij kom je niet!

 
Het natuurmuseum Natura Docet, de natuur onderwijst,  is met miljoenen verbouwd tot een modern en interessant museum voor jong en oud. Door de schoolmeester Bernink is hiervoor de grondslag gelegd.
 
 

Het huidige Natura Docet Wonderryck Twente heeft een groot aantal zalen met elk een eigen verhaal zoals de zaal: Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas, zij laten het landschap zien zoals de mens dat nooit kan beleven. De filmzaal: een dag met Bernink in D3; de zaal met voorwerpen uit de oertijd, Funky Forest een interactieve presentatie, heel mooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar, enz. enz.


Ook is er een prachtig aangelegde tuin met o.a. de Twentse bronbeek met speciale Twentse Planten en vele verrassingen voor jong en oud.

 
Een gids kan u door het museum begeleiden, ook audioguide is mogelijk.

 
Verder zijn er 7 Vlinderpunten, unieke punten in het Twentse landschap;
bij deze Vlinderpunten kan de bezoeker informatie krijgen over de bijzonderheden in de directe omgeving, over het landschap maar ook over de 6 andere Vlinderpunten.
Vanuit de Vlinderpunten zullen verschillende activiteiten en arrangementen georganiseerd worden, zelfstandig en in samenwerking met Natura Docet Wonderryck Twente. Onderling zijn de Vlinderpunten ook verbonden door een Vlinderpunten-route, deze is met de auto, fiets of een ander vervoersmiddel af te leggen.

 


Tot slot is er een tuin- en huiskamer Brasserie Wonderryck met bijzonder mooi terras en een toeristische winkel.
 
 

                                                               www.WonderryckTwente.nl
 
                                                                    www.oetintwente.nl
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten