woensdag 30 januari 2013

Zermatt wintersport. De laatste dag van de wintersportvakantie!


         
 
              Zermatt wintersport. De laatste dag van de wintersportvakantie!

Vandaag hebben we een wandeldag met zo nu en dan een stukje kabelen en treinen.
Eerst gaan we met de kabelbaan naar  Furi en vanaf Furi gaan we naar Riffelberg.

In Riffelberg stappen we uit de kabelbaan en gaan nu vanaf station Riffelberg sneeuwwandelen naar Rotenboden. Dit is een schitterend breed winterpad met machtige uitzichten! Mooie tocht!

Na 11/2 uur komen we in Rotenboden aan. Hier stappen we weer op de Gornergratbahn en komen zo op het hoogste punt: restaurant Gornergrat met uitzichtplatvorm.

Na genoten te hebben van “ kaffee und Kuchen” en van het prachtige uitzicht gaan we weer terug met de Gornergratbahn en stappen uit bij station Riffelberg.  Hier even kort genieten op het terras en dan met de kabelbaan naar Furi. In Furi kabelen we nog even omhoog naar het terras van restaurant Schwarzsee om te genieten van de gezellige life-muziek, de wijn met de “Walliserplatte” en de indrukwekkende Matterhorn. Nu kabelen we omlaag naar Furi.

In Furi wandelen we door de bossen terug naar Zermatt. Onderweg zien we buiten in de sneeuw een aantal koeien, heel bijzonder in de winter. Een mooie wandeling deels door het bos via Moos en Winkelmatten naar Zermatt, naar ons Hotel Restaurant Alpenrose, waar we dit keer weer een “afzakkertje” nemen.

 

De volgende dag worden we na het uitstekende ontbijt met de electro-kar door de vriendelijke gastvrouw van Hotel Alpenrose weggebracht naar het treinstation. Hier nemen we een bagagewagen en pakken we de bagage over van de electro-kar op deze bagagewagen
Dan gaan we met bagagewagen in de trein en komen weer in de parkeergarage.
Nu kunnen we de thuisreis per auto aanvangen.
Het was een super wintervakantie in het prachtige dorp Zermatt en een prima thuisbasis in ons Hotel in Zermatt!!Nu maar afwachten wat de zomervakantie in Wallis ons brengt!
Voor zomerfoto’s zie:


voor informatie: info@wandelenwallis.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten