maandag 2 september 2013

Vakantie Saasdal zomer 2013


Zomervakantie Saasdal  Deel 5

 
 

Woensdag gaan we met de Alpin Express naar Fellskinn (3000 m) en dan door de tunnel wandelen naar de Metro Alpin die ons brengt op 3500 m bij het draairestaurant en het mooie uitzichtsplatvorm.(  www.threesixty-saasfee.ch ) Vanaf Mittelallalin kan ook 's zomers geskied worden (alleen in de ochtenduren) op pistes met een totale lengte van 20 km, en er is een snowpark voor boarders.
 

In de Allalingletsjer is een enorm ijspaviljoen uitgehakt; zeer de moeite waard.

Vanaf Mittelalalin is ook de start van de beklimming van de Allalinhorn (4027 m); samen met een groepje en een berggids kan men dan genieten van de prestatie; veelal is dit de eerste vierduizender.
 
 
                                                                 panorama-zicht van binnenuit

Het draairestaurant draait in een uur volledig om zijn as en al etend en drinkend kan men dan genieten van het prachtige uitzicht. Ook is er een self-service restaurant.
(let op: door de hoogte van 3500 meter is het zuurstofgehalte laag en kunnen inspanningen snel leiden tot duizeligheid.)

 
 
 
 
Na enige tijd gaan we weer terug met de metro, dwars door de berg, naar restaurant Fellskinn; hier start de sneeuwwandeling over de Chessjengletscher naar de Britannia-hut (3030m). (informeer van tevoren bij de vvv of dit pad goed toegankeljk is);
 

 
pad over de gletsjer

 Brittania hut

 
 
wij wandelen weer terug over de sneeuw naar restaurant Felskinn.
(opm. je kunt ook doorwandelen over een smal richelpad zeer hoog boven het dal naar Plattjen en dan naar Saas Fee)
We nemen de Alpin Express (in 2 delen met overstap bij Morenia)  weer terug naar Saas Fee

 http://www.britannia.ch/Donderdag gaan we de dorpswandeling doen in Saas Fee de Carl Zuckmayer wandeling
Deze schrijver  deed veelvuldig deze mooie wandeling rondom Saas Fee; zie ook www.wandelenwallis.nl

 

 

Vrijdag gaan we wandelen over de brede waldweg naar Saal Almagell en dan met de open kabel naar Furggstalden, beetje griezelig in deze open , ouderwetse bakjes, maar de service bij in-en uitstappen is uitstekend en onderweg zagen we ook nog diverse gemzen.
 
 
 
Furggstalden

Na zeer korte wandeling kabelen we weer verder naar Heidbodme (2400 m);  hier hebben we een prachtig uitzicht vanaf het terras op het Monte Rosa-massief en de Michabel-keten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten