donderdag 24 januari 2013

Zermatt wintersport deel 4


 
 
Zermatt wintersport deel 4

Vanmorgen wandelend langs de beek vanaf Hotel Alpenrose  naar het centrum van Zermatt. Hier
ligt de ingang van de Gornergtratbaan; binnen een half uur ben ik met de sneltrein-Gornergratbaan
naar het hoogste punt  gegaan: hotel Gornergrat 3089 m.Van hieruit ga ik weer stukje omhoog wandelen/klimmen naar het platvorm met een fantastisch uitzicht!
De Gornergratbahn is een tandradbaan, die van Zermatt op 1629 m hoogte binnen ruim een half uur via Riffelalp, Riffelberg en Rotenboden naar Gornergrat ( 3089m) gaat; onderweg hebben we steeds prachtige uitzichten. Het is de hoogste tandradbaan van Europa  en zeer bijzonder.
Bij station Riffelberg staan een aantal iglo’s waar men kan overnachten.

Bij station Rotenbodenaangekomen stap ik uit en ga wandelend, over een breed pad , dwars door de sneeuw tussen de vele duizenders, naar Restaurant Riffelberg; dit was weer een unieke wandeling. (duur ongeveer anderhalf uur)
Ook is er een rodelbaan van Rotenboden naar Riffelberg.

 

Op het terras van Riffelberg ga ik genieten van het mooie uitzicht met een ” hapje en drankje”.
Hierna stap ik weer op de Gornergrat-tandradbaan ri Zermatt en stap uit bij Station Riffelalp. Ik wandel richting Hotel Riffelalp en na een paar honderd meter ga ik rechtsaf naar beneden naar een klein bergrestaurant, dat 10 minuten verwijderd ligt, het ligt aan de wandelweg naar Zermatt. Hier ook weer prachtig uitzicht op de Matterhorn.

Na deze pauze in het gezellige bergrestaurant daal ik verder af naar Zermatt; onderweg zie ik nog een paar koeien in de sneeuw lopen, zeer bijzonder!
Ik ga in Zermatt nog wat winkelen (oa. chocolaterie) en ga dan weer terug naar Hotel Alpenrose. Het was weer een mooie dag!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten